Våra nya utställare och samarbetspartners fr o m hösten 2016

Afterworkmingel i Göteborg den 12 maj med branschfolk inom bygg- och inredning

Nära 80 personer inom bygg- och inredning deltog i afterworkminglet. Johan Ekman från Älvstranden Utveckling föreläste om den förändring som sker i Göteborg de närmaste decennierna när det gäller Älvstrandens byggprojekt. En mycket uppskattad föreläsning. Kockar från Mat & Kreation levererade förstklassig matupplevelse och Nespressos kaffe höll oss alerta hela kvällen. 

Nordbyggmässan i Stockholm 6-7 april 2016

Bygglunch i Göteborg med arkitekten Jonas Lloyd från Lloyds Arkitektkontor

Den inspirerande och engagerade arkitekten Jonas Lloyd bjöd på en intressant föreläsning om Nyproduktion, för byggfolk. Den goda maten stod Mat & Kreation för och kaffet serverades av NESPRESSO.

Tack till er alla som var här och bidrog till en trevlig mingellunch.

Arkitektlunch 25 februari med föreläsaren Tan Ying Nilsson, SWECO

Tan Ying Nilsson, arkitekt på SWECO, föreläste om "ECO-cities i Kina och hur Sverige och SWECO har varit en stor del i det arbetet". Det blev god asiatisk mat på sedvanligt vis, från Déli on Bread/Yannicks kitchen och Nespresso stod för kaffet. En härlig mingellunch tillsammans med besökare och leverantörer!

After work med trendföreläsning

Stora Villa mässan Malmö

Alla Hjärtans dag på Showhomes by MAKAJO Malmö

Elfas event med föreläsning om trender 2016

På plats på Fastighetsmässan Syd i Malmö

Elko hade med sin fina vagn som de turnerat hela Sverige med
Ett glatt gäng från Franke fläktar

Tack för ett mysigt glöggmingel i Malmö 8 december

 
 

Höstevent 8 oktober

Det var återigen dags för höstens branschmingel och nära 80 personer inom bygg, inredning och arkitektur var här. Cathrine Bülow från Ekobyggportalen föreläste inom miljötemat, med fokus på husbyggnation ur miljö- och hälsoaspekt. Kockarna från Strängby/Spiik Mat & Kreation överraskade som vanligt med sina vackra maträtter som smakade gudomligt i vanlig ordning.

Killarna från Nespresso var här och serverade superbt gott kaffe.

Tack till er alla som var här och deltog och bidrog till ett bra branschmingel.

Höstmingel 8 oktober med föreläsning av Cathrine Bülow

Den 8 oktober är det återigen dags för den här terminens evenemang - hösten branschmingel.

Temat är MILJÖ och vi är glada över att ha hittat föreläsaren Cathrine Bülow. Hon driver och äger Ekobyggportalen, som är en nätguide till grönare bygg, inredning och trädgård. 

Cathrine har studerat arkitektur och arbetar med frågor som rör grön stadsbyggnad, byggmaterial och kopplingen mellan hälsa och byggande/boende. Hon kommer att prata om "Hus, hälsa och miljö".

Vi ser mycket fram emot att lyssna på henne. 

Vi skickar ut inbjudningar till invigningen i Malmö

För att uppmärksamma vår invigning och vårt fina showroom i Malmö, så kör vi imorgon personligen ut korgar med inbjudningskort, Showhomes by MAKAJO-choklad och blommor till VIP-företag i MALMÖ! Samtidigt sänds det save-the-date inbjudningar till arkitekter och företag inom bygg- & bostadsbranschen i både Göteborg och Malmö!

Tillsammans med ett 20-tal leverantörer skapar vi en mötes- och arbetsplats för branschfolk.

Precis som i Göteborg kan man här på Showhomes by MAKAJO Malmö känna, klämma och titta på flera ledande leverantörers produkter inom kök, bad, kakel, tapeter, belysning etc. Vi är alltid uppdaterade coh här kan man boka konferensrum, ha sina möten och använda showroomet som en arbetsplats. 

Härifrån erbjuds även flera tjänster för bygg- och bostadsbranschen, bl a kan vi hjälpa och vägleda branschen i sina inredningsval, ta hand om slutkunder (kika på www.makajo.com) eller inreda visningslägenheter t ex (kika på www.interiorsbymakajo.com).

Showhomes by MAKAJO förvandlas till fotostudio den 9 juni

Idag skriver vi filmhistoria på Showhomes by MAKAJO. Ballingslövs och Marbodals fina köksmiljöer har förvandlats till en gigantisk fotostudio. Under ledning av proffsfotografen Jean-Paul och hans team, ska stjärnkockarna Strängby/Spiik Matkreation spela in film och fotas. Vi är naturligtvis jätteglada att de har valt våra miljöer. Happy creative tuesday!

Vårens mingel 21 maj

Torsdagen den 21 maj fylldes våra 1100 m2 av 120 personer inom bygg- och inredningsbranschen, för vårens mingelevent. Kaj Pedersen från MT-gruppen (Mia Törnblom) höll en inspirerande föreläsning, kockarna från Strängby/Spiik Matkreation serverade fantastisk mat och stämningen var hög. Ett varmt tack till er alla som var här och bidrog till den lyckade eftermiddagen och kvällen.

Nu börjar det handa grejer i MALMÖ!

 
 
 
 

Thoréns Markis & Persienn AB proudly present mästerkocken Dan Lexö den 21 maj

På eftermiddagen och kvällen den 21 maj, intogs våra lokaler av Jessica, Anders och PeO från Thoréns Markis & Persienn AB. Tillsammans med mästerkocken Dan Lexö hade de bjudit in ett 20-tal arkitekter som fick laga mat, avnjuta vinprovning och få en informativ föreläsning av Thoréns själva. Vi på MAKAJO gillar verkligen när våra leverantörer använder lokalerna till just sådant här. Vilken trevlig tillställning!

Tack till er alla!

7 maj anordnade vi frukost för branschfolk inom bygg

Vi anordnade branschfrukost där belysning stod i fokus. Ljusdesigner Anna Åkerström på WSP höll en mycket uppskattad föreläsning om "Kostnadseffektiv belysning - så undviker du fallgropar". Flertalet av våra leverantörer var på plats och det var en riktigt bra torsdag morgon tillsammans med ett 40-tal deltagare inom byggbranschen.

Det växer i Malmö!

Det är spännande att komma in i en ny marknad, att planera och skapa nya möjligheter! Vi har med oss flera intressanta och ledande varumärken från Göteborg, samt att vi får in nya lokala aktörer som levererar fast inredning till bygg- och bostadsbranschen. Det blir allt mellan badrumsinredning, vitvaror och lite mjukare val som textilier, förvaring och tapeter.

Eventbyrån Cous höll inspirerande föredrag 23 april

Micaela från COUS Event & Kommunikation höll ett inspirerande föredrag under vår torsdagsfrukost. Hon inspirerade oss om hur man kan skapa mätbara mötesmål och få ut konkreta resultat av kundevent. Ska ni anordna kund- eller företagsevent så kan vi varmt rekommendera att ni tar hjälp av Micaela och hennes kollegor på COUS. 

Tack Micaela för ett inspirerande föredrag!

Event för bostadsrättsföreningar med SBC, 5 mars

Under kvällen den 5 mars bjöd vi, i samarbete med Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC) in bostadsrättsföreningar runtom i Göteborg. Vi fick lyssna till ett intressant föredrag av SBC och gästerna bjöds på mat, dryck och tilltugg. En informativ och trevlig kväll där bostadsrättsföreningarna fick information om processen vid en stamrenovering - och vad SBC kan hjälpa till med under processen. Under kvällen fanns våra leverantörer Lumon, Svedbergs, Thoréns och Grohe på plats för att prata med och träffa bostadsrättsföreningarna. 

Tack till alla som deltog.

Välkommen till oss, Mattias Jonasson!

MAKAJO:s kund- och inredningsansvariga har fått tillökning! Mattias Jonasson heter han och har sin yrkesbakgrund på HTH Kök, UnoForm och Vedum Kök & Bad, där han har jobbat som inredningsdesigner och tillvalskoordinator. Han älskar att resa och drömmer om att ta sig jorden runt. Sin sambo, sin familj och hunden Nelson älskar han högst av allt och någon gång hoppas han att han ska kunna få flytta in i en gammal industrilokal. Mattias är också före detta musikalartist och elitdansare och har haft huvudrollen i en uppsättning av Grease – jo, jag tackar jag! Hans motto är: Sista skjortan har inga fickor. Välkommen hit, Mattias!

Nu byggs det i MALMÖ! Februari 2015

Vi planerar, mäter och diskuterar med våra leverantörer, samt tar fram den bästa utformningen tillsammans med hyresvärden, Skanska och White arkitekter. Det är en spännande och inspirerande fas! Det rivs mest i dagsläget, men i februari börjar det byggas upp!

Arkitektfrukost 19 februari

En härlig samling arkitekter och leverantörer inom bygg- och inredning, samlades här på frukost för att mingla runt, nätverka och lyssna på ett informativt och intressant föredrag om belysning, av WSP. Tack för att ni kom!

Nu är det igång!

Äntligen har det börjat! Första väggarna är rivna till våra nya dryga 200 m2. Inom ett par veckor slår vi upp portarna till våra nya, fräscha ytor i anslutning till vår nuvarande lokal. Där vi har nöjet att presentera ytterligare leverantörer. Det kommer bli så fint! Och så bra!

Kick-off med vår solskyddsleverantör Thoréns

I torsdags bjöds vi in till Kick-off med en av våra leverantörer. Tillsammans med Thoréns Markis och Persienner AB, hade vi en sagolik italiensk kväll vid Carnegie Pråm. Där hade vi en inspirerande workshop, vi lagade italiensk mat med råvaror hämtade från Toscana. Och fick prova på viner från Toscana. En fantastisk kväll med guidning av den toscanska experten P-O Lagergren.

Stort tack till alla inblandade!

Till våren anställer vi en showroomsansvarig till Malmö! Är du den vi söker?

Showroomsansvarig
I april öppnar vi vår filial i Malmö och då behöver vi anställa en showroomsansvarig. Hos oss på Showhomes by MAKAJO ansvarar du för showroomets inköp, skötsel, planerig och utveckling. En stor del av arbetet innebär att ta hand om varje besökare på ett professionellt vis. Besökaren kan vara en slutkund som köper en ny bostad, en arkitekt eller en leverantör som skall ha ett möte, eller en större grupp som bokar in ett konferensrum. Din arbetsplats är i Malmö, nära Centralstationen på Nordenskiöldsgatan 6. 

Arbetsuppgifter
Du har kontakerna med alla våra leverantörer med månadsbrev, planerar kommande event och är behjälplig vid deras event och inköp. Inför ett event gör du inbjudningarna, sköter anmälningar, beställningar och planeringen. Syftet med showroomet är att bli en mötesplats för branschfolk inom bygg och bostäder. Som person är du serviceinriktad, kommunikativ och relationsskapande. Du är initiativtagande och trivs i en kreativ miljö. Du har lätt för att organisera och strukturera ditt arbete samt van att prioritera dina arbetsuppgifter. I ditt arbete ingår även att göra oss synliga i Malmö och sälja in showroomet på ett kreativt vis.

Erfarenheter och kvalifikationer
I huvudsak söker vi dig som tidigare arbetat med något liknande serviceyrke och har öga för inredning. Vi ser gärna att du även har god datavana och vi sätter stort värde på att du är lyhörd, flexibel och positiv. Eftersom du initialt kommer att vara med och bygga upp vår verksamhet så är det viktigt att vara självgående och initiativrik. Att ha kontakter inom byggbranschen (byggbolagen, arkitetker etc) är meriterande. 

Kontakt
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser därför fram emot ditt CV med ett personligt brev där du beskriver de kunskaper och erfarenheter som du tycker passar in hos oss på Showhomes by MAKAJO. Sänd mailet till info@makajo.com. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Jonna Mandell på tel 0709-707 687.

Vi arbetar löpande med urval och intervjuer och vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 februari.

Garden Glory blir en del i MAKAJO-familjen!

Vi är så glada att få hälsa Garden Glory varmt välkomna i Showhomes by MAKAJO-familjen. Det senaste tillskottet av våra leverantörer är nämligen just Garden Glory. Från och med januari 2015 finns de på plats i vårt showroom. 

Garden Glory - det lyxiga designeralternativet för utomhus föremål.

Showhomes by MAKAJO intar ny marknad!

Våren 2015 slår Showhomes by MAKAJO upp dörrarna i Malmö tillsammans med våra leverantörer och samarbetspartners! En inspirerande mötes- och utställningsplats för branschfolk.
Vi söker därför ytterligare samarbetspartners. Det kan handla om belysning, golv, kök, klinker, tapeter, inglasningar, möbler, gardiner, solskydd och annat relaterat till byggnation och inredning.

Vill du veta mera? Kontakta Jonna Mandell 0709-707 687.

13-14 november bjöds vi in till Svedbergs i Dalstorp

Vi på MAKAJO bjöds in till en av våra leverantörer, Svedbergs fabrik och huvudkontor i Dalstorp. Där fick vi se vårens nya (och helt oemotståndliga) kollektion, glutta in i deras fotostudio, få information om företaget samt se deras produktionsanläggning. Det var väldigt intressant att få se den miljö där de kretiva idéerna leder till förverkligande av produkterna. Vi hade också förmånen att få inkvarteras i Svedbergs fantastiska hus, där vi bjöds på god mat och möjlighet att prova deras olika spa-produkter (badkar med ljus och massage, ångbastu mm). Mycket trevligt var det! Tack till Svedbergs för att vi fick möjlighet till detta.

Vår VD var en av huvudtalarna på Stora Entreprenörs- och ledarskapsdagen 29 oktober

MAKAJO:s VD Jonna Mandell bjöds in som en av fyra talare på den Stora Entreprenörs- och Ledarskapsdagen på Elite Park Avenue Hotell. Hon pratade om "Konsten att skapa en helt ny marknad".

BSH Home Appliances AB höll kundevent här 14-15 oktober

När Siemens höll köksutbildning för sina kökskunder, kom 60-talet inbjudna under 2 dagar. Det bjöds på mat, dryck, vinprovning, avsmakning, föreläsningar och massa andra trevligheter. Vilket gäng!

Tack för att ni var här och förgyllde våra lokaler!

Tack också till kockarna på Strängby/Spiik Mat & Kreation och till eventbyrån COUS för ett fantastiskt arbete.

Mingellunch för branschfolk inom bygg, arkitektur och inredning

Torsdagen den 9 oktober kl. 11-13 bjöd Showhomes by MAKAJO tillsammans med alla sina 35 leverantörer, in branschfolk för att äta lunch, mingla, nätverka och knyta nya kontakter. Temat var "Nya Hovås". 170 personer minglade runt i våra lokaler och lyssnade på föredrag av Skanskas Maria Warringer. Det blev ett mycket lyckat event, där många nya affärskontakter gjordes. Tack till er alla som var här!

Tack också till:
Bistro Amérique för den fantastiska maten.
Café Design för det utsökta kaffet och det goda tilltugget.
Maria Warringer på Skanska för stimulerande dialog och föreläsning.

After Work 25 september

Vi bjöd in våra leverantörer och hade en trevlig after work. Affärer diskuterades under trevliga former. Missade man det kommer det fler chanser.

Lumon ordnade kundkväll 24 september

LUMON bjöd in en av bostadsrättsföreningarna i närheten av Göteborg för att visa upp sina fina balkonginglasningar. Nästan 40 helpeppade personer i blandade åldrar anlände med buss och fick guidad rundtur bland alla våra varumärken. Samt möjlighet att göra affärer med LUMON. Tack till er alla för att ni tog er hit!

Engblad & Co by ECO bjöd till inspirerande frukostmöte 28 augusti

Vi fick en inspirerande och härlig morgon med Wallvisions säljare som visade bilder på hur den nya kollektionen kommit till. Hur man inspirerats av både nutida och dåtida mönster och arkitektur. Den nya kollektionen fick en helt ny dimension och vi ser fram emot att få se mera av dessa tapeter.

Nu gör vi 'et igen...

...vi växer lite till!
Vi hade precis hunnit hänga av oss festblåsan och ladda för en händelserik höst när frågan om vi vill ha ännu mera yta dök upp. En chans vi inte vill missa! 

Snart har vi ännu flera leverantörer och spännande samarbetspartners hos oss. Ombyggnationen väntas ta någon månad, så innan vintern räknar vi med att slå upp dörrarna till våra nya ytor, totalt närmare 1 100m2 showroom.

Saknar du någon leverantör i Göteborgs trakten? Kika under flik "Leverantörer" för att se vilka vi har med oss idag.

Grand Opening

Den 8 maj hade Showhomes by MAKAJO tillsammans med sina 32 leverantörer en invigning av sina fina utökade lokaler i Amerikahuset. Nära 300 personer inom bygg- och inredningsbranschen var med oss under kvällen och firade. New York och Manhattan var kvällens tema. Ett mycket lyckat och uppskattat evenemang där många nya kontakter knöts och nya affärer initierades. Tack till våra leverantörer och alla gäster för att ni skapade en magisk kväll och tillställning! Tack även till eventbolaget Cous och vår konferencier Pernilla Warberg samt artisterna Marina och Scope.

Nätverkslunch

Roligt att så många än en gång tog sig tid att komma förbi när Showhomes by MAKAJOs leverantörer bjöd till nätverkslunch. Göran Adlén stod för ett roligt och inspirerande föredrag och Malins Skafferi bjöd på utsökt lunchtallrik. Tack till er alla som bidrog till ett trevligt lunchmingel.

Lunch för stans starka kvinnor

Idag (30 januari) fick vi sobert besök av ett gäng härliga kvinnor från fastighetsbranschen. Det serverades god lunch från våra kära grannar på Restaurang aMerique och vi lyssnade till intressanta och givande dialoger. Tack tjejer för en härlig lunch.

Nätverkslunch

Ett stort tack till alla som deltog på vår nätverkslunch här på Showhomes by MAKAJO. Väldigt roligt att så många kom förbi. Ytterligare ett tack och en varm applåd till vår föreläsare Louise Klarsten på Colour House för ett väldigt intressant föredrag.